Cloud: Tendances, analyses, customer cases.

Cloud terms : Private cloud, public cloud, hybrid cloud, multi cloud, etc…

Alstom in Cloud Right-modus met DXC

nov 18, 2023 | Cloud NL | 0 comments

Kostenbeheersing, urbanisatie van informatiesystemen en modernisering van enkele van zijn belangrijkste applicaties, waaronder SAP. Alstom gaat op volle kracht vooruit in de Cloud Right-modus.

Een vijfjarig contract met Alstom, een spoorwegfabrikant met activiteiten in 70 landen, 250 vestigingen en meer dan 70.000 werknemers. Het doel van de dienst is om de overstap van het bedrijf naar de publieke cloud, in dit geval Microsoft Azure, en hybride clouds te ondersteunen. Het doel is drieledig: het beheersen van de kosten, het urbaniseren van informatiesystemen en het moderniseren van enkele van de belangrijkste applicaties, waaronder SAP.

Om de flexibiliteit van het bedrijf te versnellen en de basis te leggen voor onze toekomstige groei, hadden we een snelle, efficiënte en flexibele infrastructuur nodig,” zegt Stéphane Detruiseux, CISO & Technology VP, Alstom. De publieke cloud is natuurlijk het sleutelelement in deze transformatie.

Meer dan 1.000 VM’s verplaatst naar Azure

Met dit in gedachten ondersteunt DXC de kritieke systemen van Alstom 24/7 in alle regio’s. Een belangrijke stap in het vergroten van de flexibiliteit was het moderniseren van de IT-infrastructuur van Alstom en het verplaatsen van belangrijke resources naar de cloud. “Met dit in gedachten heeft DXC meer dan 1.000 virtuele machines zonder onderbreking verplaatst naar Azure en blijft operationele ondersteuning bieden voor de compute-, storage-, database-, beveiligings- en SAP-infrastructuur van Alstom“, vervolgt Benjamin Revcolevschi, Head of France and BeNeLux, DXC.

Daarnaast helpt de inzet van DXC Platform X, een intelligent datagestuurd automatiseringsplatform, de voortdurende transformatie te vergemakkelijken. Meer automatisering heeft Alstom in staat gesteld om werklasten te consolideren en kernfuncties voor opslag, netwerken en computers samen te brengen in één enkele, sterk gevirtualiseerde oplossing.Vereenvoudiging van de infrastructuur en meer automatisering zijn twee van de maatregelen die Alstom in staat hebben gesteld het aantal kritieke IT-incidenten de afgelopen drie jaar met 62% te verlagen“, voegt Benjamin Revcolevschi toe.

Het Private Cloud as a Service-model heeft Alstom in staat gesteld om niet alleen infrastructuur als een dienst te hebben, beschikbaar op een pay-as-you-go-model, maar ook software en licenties als een dienst, wat precies is wat we nodig hebben om het bedrijf deze flexibiliteit te geven,” zegt Mehdi Belahcen, Senior Cloud Architect, Alstom.

Cloud Right, de juiste plaats voor werklasten

DXC paste zijn Cloud Right-aanpak toe om een duidelijke cloudstrategie te ontwikkelen en een flexibele en efficiënte infrastructuur te implementeren. DXC richtte zich op het helpen van Alstom om de juiste technologie-investeringen op het juiste moment op de juiste platforms te doen.

DXC adviseerde Alstom om bepaalde workloads naar de publieke cloud te verplaatsen en andere on-premise te houden, op basis van specifieke business cases. Alstom behield bijvoorbeeld kritieke lokale infrastructuur op sommige locaties om gegevens te beschermen en kosten te beheersen. DXC gebruikte geavanceerde tools en agile best practices om de bedrijfsapplicaties van Alstom te migreren en te moderniseren.

Virtuele samenwerking op de werkplek mogelijk maken

Meer operationele flexibiliteit was essentieel toen duizenden werknemers van Alstom tijdens de COVID-19 pandemie gedwongen waren thuis te werken. DXC leidde de implementatie van een Citrix-gebaseerde virtuele desktopinfrastructuur en de implementatie van een anytime, anywhere, any-device strategie ondersteund door Microsoft Azure.

Dit betekende dat zodra de lockdowns in Europa begonnen, Alstom-werknemers vanuit huis konden werken terwijl ze toegang hadden tot bestanden en op afstand konden samenwerken aan gedeelde gegevens terwijl ze verbonden bleven via Microsoft Office 365 en Teams. Omdat de samenwerking tussen ontwerpteams zo essentieel is voor het doel van het bedrijf om innovatie te stimuleren, heeft DXC de overgang van 2.000 technici van Alstom naar een virtuele werkomgeving binnen enkele weken mogelijk gemaakt.

Het doel was om op afstand verbinding te maken met onze engineeringapplicaties en onze engineers in staat te stellen deze veeleisende software vanuit huis te gebruiken, zelfs met een standaard laptopverbinding, aangezien alle renderingen worden verwerkt door virtuele machines in de cloud“, legt Stéphane Detruiseux uit.

Hybride werken

Dankzij de verbeterde infrastructuur en flexibele cloudomgeving kunnen complexe ontwerpbeelden virtueel worden gedeeld in plaats van persoonlijk te worden gedemonstreerd in het laboratorium van Alstom. Via Cloud Right, Alstom kan nu zijn nieuwste innovaties en duurzame oplossingen met klanten delen door middel van 3D-simulaties op afstand.

“Deze crisis laat zien hoe essentieel een duidelijke cloudstrategie is voor een wereldwijd bedrijf dat een digitale transformatie ondergaat in een onzekere wereld,” concludeert Stéphane Detruiseux. Zonder deze digitale behendigheid zou het onmogelijk zijn geweest om het hoofd te bieden aan zo’n ongekende situatie!

Dankzij deze flexibiliteit kunnen de werknemers van Alstom nu een hybride werkmodel aannemen, waarbij ze hun tijd elke week verdelen tussen thuiswerken en werken op kantoor. Dit helpt Alstom om vast te houden aan zijn visie van het stimuleren van een open ecosysteem van innovatie en creativiteit om waarde te creëren en zijn leiderschap in het leveren van intelligente en groene transportoplossingen te vergroten.